Nettverksbloggen

Øde steder

Øde steder

Det var ikke like lett å være Jesus lenger, og møte enkeltpersoner slik han egentlig ville. Ikke når overskriftene ble så store. «Alle» ville ha med ham å gjøre. Han ble enda mer avhengig av å trekke seg tilbake for å be.

les mer
Modig

Modig

Jeg modig? Og sterk? Jeg kan være med på at Gud er med overalt jeg er. Men at jeg skal kunne kalle meg modig og sterk?

les mer
Det sitrer i kroppen

Det sitrer i kroppen

Denne fredagen håpte jeg virkelig å få se henne. Det var mer enn en uke siden hun var tilbake, men dårlig vær og travle arbeidsdager hadde stått i veien. Jeg hadde gledet meg over å se andres bilder i sosiale medier. Var det endelig min tur nå?

les mer
Nyttårsrefleksjoner

Nyttårsrefleksjoner

Å starte et nytt år gir gode muligheter for refleksjoner. Tanker og takknemlighet for året som har gått. Ønsker og drømmer for det som ligger foran. Kanskje også ny overgivelse til Gud i starten av en ny sesong. «Blanke ark», og alt det der.

les mer
Julehilsen

Julehilsen

I år har jeg tenkt mye på all dramatikk, alle spenninger, i denne fortellingen om at Jesus kom inn i verden.
Har det noen gang i historien vært så mange engler på oppdrag med viktige hilsener fra Gud? Sakarja, Maria, Josef, gjeterne … For ikke å snakke om en himmelsk hærskare?

les mer
Adventstanker

Adventstanker

Forrige innlegg skrev jeg om skatter i mørket. Nå har jeg lyst å skrive om rikdommer på hemmelige steder. Kanskje advent 2023 kan være en tid for å lete etter – og finne – rikdommer Gud har gjemt for oss?

les mer
Skatter i mørket

Skatter i mørket

Vi befinner oss midt i november. Det blir tidlig mørkt på ettermiddagene, og det er gjerne også mørkt når vi står opp. I alle fall her i nord. Sola står sent opp og går tidlig ned.

les mer
Tid for det viktigste

Tid for det viktigste

Hverdagen kan være travel, og det trenger ikke å være et mål å putte inn mer. Men hva med å legge bort noe, bytte ut noe, for å prioritere inn det jeg egentlig vil?

les mer
Du er viktigere enn tjenesten!

Du er viktigere enn tjenesten!

Behovet og lengselen etter å både være og gjøre noe for hverandre og for Gud gir oss inspirasjon til å gå i gang. Hva med den travelheten som før styrte livene våre, vil vi tilbake til den?

les mer
Gud kan lege såre minner

Gud kan lege såre minner

Dette var den dagen Marie sluttet å gråte. Eller, hun sluttet ikke helt. Hun kunne gråte lydløst under dyna av og til på kveldene. Når hun var helt alene. Men noe lukket seg inni hjertet hennes denne dagen.
Denne hendelsen var ikke unik. Den var en av mange Marie hadde opplevd. Og etter dette gjorde hun sitt beste for at ikke noen skulle se det når hun ble såret

les mer
Ørkenvandring

Ørkenvandring

Livet består av opp- og nedturer, utfordringer, tårer og ventetid. Livet er ikke for pingler, det er ikke rettferdig og kan gi så mange plager, at det kan være vanskelig å tro eller prøve å forstå at Gud kan vende alt til det gode for oss (Rom.8,28).

les mer
Min beste venn – kjenner du han?

Min beste venn – kjenner du han?

Han får meg til å se mine feil og svakheter, men han dekker meg med en slik kjærlighet at jeg kan gå videre uten fordømmelse. Han har til og med fått meg til å elske meg selv, det var ikke kjapt gjort.

les mer
Du er planen!

Du er planen!

Denne setningen har jeg grunnet på. Den har kommet tilbake til meg gang på gang etterpå. Den gir meg en sånn fred! Mennesket er planen! Relasjonen til deg og meg er planen! I dette er hvilen. I dette er kjærligheten.

les mer
Gud med oss!

Gud med oss!

Det er ikke alltid det jeg føler som ødelegger meg, men det jeg tenker om det jeg føler.  Det er alltid mange ulike måter å tenke på når jeg føler noe bestemt. Og jeg kan velge hvilken!» 

les mer
Koronaklemmen

Koronaklemmen

Hva med å sende en «koronaklem» til noen? Gode ord gir legedom i sjelen, sier ordspråkene. Er det noe vi kan gjøre dette året for å hjelpe hverandre gjennom denne pandemien?

les mer
Tid for Guds hvilepuls

Tid for Guds hvilepuls

Travelheten er vår største fiende og til og med nå når vi må være på lavgir sosialt, kan vi kjenne på stress og travelhet, derfor må vi ta et kvalitets valg om å leve med Guds hvilepuls på innsiden og trene på hviletid med Ham hver dag!

les mer
x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte