Jeg gir deg skatter som er skjult i mørket,

og rikdommer gjemt på hemmelige steder,

for at du skal kjenne at jeg er Herren,

som kaller deg ved navn,

Israels Gud.

Jesaja 45, 3

 

Vi befinner oss midt i november. Det blir tidlig mørkt på ettermiddagene, og det er gjerne også mørkt når vi står opp. I alle fall her i nord. Sola står sent opp og går tidlig ned.

Disse ukene før julelysene fyller gatene, kan kjennes litt mørke og stusselige. De siste ukene har riktignok store deler av landet fått oppleve fantastisk nordlys flere ganger.

I nord har vi også sett noen nydelige soloppganger og solnedganger i det siste. Det er helt fantastisk å se på hvordan sola farger himmelen igjen og igjen i høstmørket.

Profeten Jesaja forteller oss at Gud har noen skatter for oss i mørket. Skatter vi aldri vil få oppleve dersom vi ikke av og til må oppholde oss i mørke. De er skjulte for oss før vi midt i mørke oppdager dem. Det er bare der vi finner skattene.

Slik er også nordlyset skjult for oss i fullt dagslys. Vi må ha de mørke kveldene for å få oppleve det vakre himmelen har å by på. Sola må gå ned for at vi skal få se de nydelige fargene etter den. Men mørke er ikke fullt så mørkt når vi får oppleve slike lysshow som nordlys og solnedganger kan være.

Noen ganger er stiene våre litt mørke. Livet er utfordrende på forskjellige måter.

Mørke kan av og til være helt greit, andre ganger er det guffent å være ute når det er mørkt. Noen ganger kan vi kanskje være litt mørkredd. Men livet har lært meg at det Jesaja sier er sant: de rikeste lærdommene, de dypeste erfaringene, ligger i å ha gått de mørke stiene.

Livets mørke er ikke fullt så mørkt når vi oppdager skattene Gud har for oss der. Da kan tiden i mørket faktisk gi litt mening.

Og de skattene Gud gir deg når du er på mørke steder i livet, kan du senere dele med andre. Men tenk om du aldri besøkte mørket, da er det mye du ville gått glipp av.

Gud er god. Han elsker oss, og han tar vare på oss. Midt i livet slik det er. Det har ikke noe å si om det er solskinn eller mørke, Han er der. Og om livet akkurat nå er litt mørkt: se etter, let etter, de skattene Gud har for deg der du er.

– Ingfrid Mundal, Bodø 23/11-23

“Livets mørke er ikke fullt så mørkt når vi oppdager skattene Gud har for oss der.”

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte