Med evig kjærlighet har jeg elsket deg. Jeremia 31, 3

Vet du hva ordet «evig» betyr? I dagens samfunn brukes ordet ofte i litt negativ betydning. For eksempel når det er lenge å vente på noe. «Ja, men det er jo en eeevighet til …» I kristen sammenheng snakker vi om evigheten. Det som kommer etter det livet vi lever her og nå.

Evig er et vanskelig ord å finne en god forklaring på. Det blir litt diffust. Hva betyr det at Gud elsker oss med en evig kjærlighet? Ja, jeg vet jo hva det betyr, men hva betyr det egentlig? Hvilken forskjell utgjør det for meg? I min hverdag?

Synonymordboka gir noen spenstige ord å hekte det på. La meg gi deg noen av dem: endeløs, grenseløs, konstant, kontinuerlig, permanent, tidløs, udødelig, uforanderlig, uendelig, ustanselig, vedvarende.

Faktisk dukket det norske uttrykket «til Dovre faller» opp som et alternativ. Vi vet alle at fjellmassene som utgjør Dovrefjell aldri kommer til å falle. Det er fast, forankret, evigvarende.

Men alt dette kan være bare fine ord, hvis de ikke ramler ned i hjertet og gjør noe med oss.

Nå har vi nettopp startet perioden med midnattssol i nord. Her i Bodø varer den ca 6 uker. I denne perioden går sola aldri ned. Hun er å se hele døgnet, og hun har noen vakre farger med seg enkelte kvelder. Hun kan gjemme seg litt bak noen fjell, men om du har åpent hav mot vest foran deg, ser du den hele natta. Det er vanskelig å gå og legge seg da!

For meg er midnattssola blitt et bilde på Guds evige kjærlighet til meg. Den forsvinner ikke ned i havet. Den er konstant, natt og dag, i ukesvis. Den varer og varer og varer.

Jo, det kan være litt vanskelig å glemme når havtåka kommer sigende og legger seg over sola som et tungt teppe. Da kan det se ut som den er borte. Når skyene har ligget tungt over byen et par uker, mens det regner ustanselig. Men også da er den der. Jeg vet det. Bak skyene er den alltid. Om jeg ikke kan se den, er den likevel konstant.

Det kan komme ting og legge seg som en tåke over vårt indre syn. Prøve å fortelle oss at det ikke er sant. Men det er alltid sant. Vi er elsket med en evigvarende, permanent, uendelig kjærlighet. Det gjelder hver av oss hver eneste dag. Fra Han skapte oss – via korset – og helt inn i evigheten.

– Ingfrid Mundal, Bodø 10/6-24

Foto: Ingfrid Mundal. Midnattssol i bodø 10. juni 2024, ca kl 01:00

Vi er elsket med en evigvarende, permanent, uendelig kjærlighet.

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte