Koble av og koble på

Nå er det snart ferie. Mange starter ferien denne helga. Jeg venter ei uke til, og gleder meg veldig til noen uker fri! Det spiller ingen rolle hvor glad jeg er i jobben min – når det nærmer seg ferietid er jeg som regel veldig klar for det.

Ferie handler om å koble av. Ta pause. Hvile i grønne enger. Borte fra jobb, fritidsaktiviteter og kanskje til og med kirke. Når det gjelder ansvar og forpliktelser, er det veldig sunt å ta pause fra kirka også. Det betyr, for mange kirker i nord, at all aktivitet legges ned. Den faste kjernen som står på hele resten av året, trenger fri. Det er trist, men også nødvendig å sette kirkelivet på pause noen uker på sommeren.

Men når det gjelder fellesskapet med Gud, er det ingen god ide å ta ferie. Vi trenger å være koblet på!

I Bibelen står det mye om ørken og tørre land. Mon tro hva som ville skje med oss gjennom en sommerferie, om vi ikke sørger for den daglige relasjonen til vår Pappa Gud, til Jesus vår Frelser og venn?

Den personlige relasjonen trenger å holdes varm. Tenk at vi er skapt til fellesskap med Jesus! Bibelen er mat for oss, og en bruksanvisning for livet. Den hellige ånd er vår tørsteslukker. Og bønn er samtale med En som står oss nær. En samtale som kan romme alt som rommer oss. Og som også kan tåle at det blir stille. Bare være sammen. Lytte.

Og så er det en annen ting jeg har tenkt på: vi trenger ikke bare være koblet på for vår egen del. Vi trenger det også for andres del. Noen andre trenger at vi er påkoblet! Kanskje noen av våre venner opplever tørketid, og sliter med å få til å prioritere tid med Gud. Da kan vi få være med og løfte dem opp. Og hva om Gud vil lede oss til noen vi ikke kjenner, og får lov å bety noe, enten med eller uten ord. Da må vi være påkoblet så vi klarer å lytte til Guds ledelse, og lytte til det mennesker sier. Med eller uten ord.

Salme 23 er veldig fin å ha med inn i sommeren: «Han lar meg ligge i grønne enger. Han leder meg til vann der jeg finner hvile». Det er en invitasjon til hvile, påfyll og refleksjoner. Jeg velger å ta imot invitasjonen. Gjør det, du også! Da blir det garantert ikke en tørkesommer. Da blir det en velsignet pause avkoblet hverdagen og påkoblet selve Livet.

God sommer!

– Ingfrid Mundal, Bodø 20/6-24

Foto: Ingfrid Mundal

Det er en invitasjon til hvile, påfyll og refleksjoner. 

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte