Jeg gir deg skatter som er skjult i mørket,

og rikdommer gjemt på hemmelige steder,

for at du skal kjenne at jeg er Herren,

som kaller deg ved navn,

Israels Gud.

Jesaja 45, 3

Forrige innlegg skrev jeg om skatter i mørket. Nå har jeg lyst å skrive om rikdommer på hemmelige steder. Kanskje advent 2023 kan være en tid for å lete etter – og finne – rikdommer Gud har gjemt for oss?

Hva betyr «hemmelige steder»? Jeg tror det er de stedene hvor bare Gud og jeg er. Der Han inviterer meg inn. Alene. De stedene bare Han og jeg vet om. Hemmelig for alle andre. Der har Han gjemt noen rikdommer han har lyst å gi meg. Jeg må aktivt oppsøke, og lete etter, det Han har for meg. Sette av tid i hverdagen. Ellers er det noe jeg går glipp av, som Han lengter etter at jeg skal finne.

Det er ikke alltid så lett. Det går ikke av seg selv. Det er så mye som tar vår tid og oppmerksomhet. Sosiale medier, nyheter, netflix, folk, uoppgjort synd … Alt som distraherer oss, slik at dagene går og vi glemmer å oppsøke de hemmelige stedene. Glemmer å lete etter det Han lengter etter å gi oss.

Nå er vi inne i adventstiden. Ukene før jul som er ment for å vente og forvente. Ikke bare vente på feiringen av Jesu fødsel, men også en forventning om å møte Ham hver dag. En påminnelse om å sette ned tempoet og ta oss tid til de hemmelige stedene. Det er så mange rikdommer Han har for oss der. Det er så mye Han vil gi oss. Si oss. Gjøre i oss. Slik at vi kan bringe rikdommene fra Gud med oss der vi er.

La oss oppsøke de hemmelige stedene med Gud. La oss gå dit med forventning om å finne. Aktivt lete etter de rikdommene han har for oss der. Til hverdag og alle slags dager.

Slike hemmelige steder inviterer Gud oss alle sammen inn i. Hemmelige for alle andre, bare Gud og deg. Men mye det Han gir oss der, det kan vi dele raust med de rundt oss. Jeg tror at mange av de skattene som finnes der for oss, blir enda rikere for oss når vi deler de videre.

Jeg vil ønske deg en velsignet advent med tid og ro nok til å oppsøke de hemmelige stedene hvor du og Gud kan være, hvor du kan finne de rikdommene Gud har for deg.

– Ingfrid Mundal, Bodø 6/12-23

“La oss oppsøke de hemmelige stedene med Gud. La oss gå dit med forventning om å finne.”

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte