Jeg vil gjerne få ta deg med på en liten reise til en mann som har forandret mitt liv. Kanskje kjenner du han, mitt ønske er at etter denne reisen skal du kjenne han bedre. Jeg ble kjent med han for mange år siden, hadde hørt så mye bra om han, men det er noe annet å bli virkelig kjent. La meg bruke noen minutter på å presentere han, si litt om hva det har gjort med meg.

Han er egentlig veldig ubeskrivelig, ikke fordi han er så merkelig, men mest fordi han rommer så mye!

Første gang jeg virkelig møtte han, ble jeg helt overveldet og noe merkelig skjedde. Jeg ble så full av latter at jeg ikke kunne holde det inne, jeg ble vel egentlig forelsket på et øyeblikk! Det å få lov å være i nærheten av Han gjorde meg helt ør av glede. Det spesielle med han er at jo mer jeg er sammen med han, jo mer får jeg lyst til bare å være der. Etter alle disse årene oppdager jeg bare flere og flere gode egenskaper og har ikke til nå sett noen dårlige. I tillegg skjer det noe i meg hver gang vi bruker tid sammen, jeg får bare mer lyst til å ligne Han.

Den kjærlighet og raushet han omgir seg med, samtidig med en tydelighet og autoritet, godt innpakket i mildhet og ikke minst tålmodighet, gjør at jeg blir som smør! Tenk om jeg kunne ha oppdradd mine barn slik! Han får meg til å se mine feil og svakheter, men han dekker meg med en slik kjærlighet at jeg kan gå videre uten fordømmelse. Han har til og med fått meg til å elske meg selv, det var ikke kjapt gjort. Det var mye jeg var misfornøyd med og jeg brukte nok en del tid på å få han til å forstå at han tok feil når han fortalte meg hvor fin og hvor fantastisk flott eksemplar på Guds skaperverk jeg er, men til slutt måtte jeg bare si meg enig med Han. Åå det var en deilig følelse!

Er det rart jeg får lyst å bruke tid med Han ?

Han er utrolig gavmild og oppmuntrende, noen ganger tørr jeg nesten ikke å ta gavene i bruk. Jeg har mange innvendinger på at de nok ikke var ment til meg og at jeg burde vært annerledes og til og med et annet kjønn for å kunne bruke de, men han som giver har full rett til å gi til hvem han vil. Han elsker å se når jeg prøver å ta disse «store» gavene i bruk.. om ingen andre klapper, om noen er misunnelige og noen synes jeg må ha for store tanker om meg selv, så sitter han der, rett ved min side og klapper alt han kan! Det hender jeg ikke klarer å høre klappingen, for jeg ser så tydelig hva andre mener, men Han som giver gleder seg over at jeg tar de i bruk. Jeg må bare si det som det er, det har skjedd at jeg har brukt de og virkelig krasj landet, så mye at om bare gulvet kunne åpne seg og jeg forsvant hadde det vært et deilig under, men underet uteble. Da var det utrolig godt å kunne komme hjem og bare ha tid men han, kjenne hvordan han tørket tårene, hvisket nydelige ord i øret og ga nytt mot.

Kjenner du han ?

Han er ekspert på relasjoner, virkelig en konfliktløser. Jeg er kjempe glad for å ha han i nærheten på dette planet. Han har så fantastiske gode løsninger, kanskje fordi han er like glad i alle. Han får meg til å se at det alltid ligger noe bak som forklarer hvorfor konflikter oppstår og ikke bare det, han gir meg så mye kjærlighet at jeg kan tørre å være en del av løsningen. Noe av det beste med han er at jeg kan senke skuldrene, ikke prøve å være bedre enn jeg er, ikke late som alt er ok når det ikke er det. Om jeg er så sliten at jeg ikke orker å gjør noen ting for han, ser han forbi alt det og elsker meg mer enn jeg noensinne kan forstå.  De klemmene han gir metter hjerte og sjelen min slik at jeg nesten mister pusten.

Han er optiker, når jeg har vært sammen med han ser jeg på en annen måte. Han får meg til å se sannheten om meg selv, slik han ser det. Han er også hjertekirurg, det er mektig å se hvordan han kan gjøre slik at hjertet mitt blir annerledes. Han fyller det med sin kjærlighet, og han er en utmerket sårpleier, det er rene mirakelkurer han foretar når jeg lar han slippe til i mine sår!  Han er så rettferdig at alt han gjør for meg, vil han gjøre for deg og motsatt. Tenk så bra da, ingen konkurranse eller misunnelse, vi er alle favoritter, alle unike og spesielle i hans øyne!

Han elsker deg og lengter etter å gå dypere i relasjonen med både deg og meg.

Kjenner du han?

La meg avslutte reisen men noen av hans navn:

Messias, rådgiver, veldig Gud, evig far, fredsfyrste, allmektig Gud, allvitende, trøsteren, frelseren, frigjøreren, brudgommen, legenes lege, skaperen, alle steds nærværende Gud.

Han er Jesus Kristus Guds sønn som gav livet for å redde oss!

– Wenche Egeland, Kr.sand 25/4-21

 

Han er egentlig veldig ubeskrivelig, ikke fordi han er så merkelig, men mest fordi han rommer så mye!

Photo by Harli Marten on Unsplash

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte