Hva tenker du på når du leser det ordet – ørkenvandring.  Mange av oss ser et bilde av en ørken, sand på sand så langt øye kan se. Det å skulle vandre gjennom en ørken er vel ikke det som står høyest på ønskelisten for mange av oss.  Erfaringsmessig så kan en ha opplevd perioder i livet hvor en i etterkant setter det ordet på den perioden.  Kan ørkenvandring være noe positivt for oss?

I Mosebøkene leser vi om jødenes utvandring fra Egypt, det ble en 40 års ørkenvandring. De var lovet et land som «flyter av melk og honning» det vil si som er frodig og har overflod av alt de måtte trenge for å leve. Vandringen var tøff og til tider ønsket de bare å gå tilbake til fangenskapet i Egypt, men til slutt står de ved inngangen til landet.  Da er det vel slutt på ørken? Jeg har alltid tenkt at det ikke var noe mer ørken i når de kom til det landet Gud hadde lovet dem, men der har jeg tatt grundig feil.

«Det lovede land» representerer det stedet Gud leder oss til, målet for kallet vårt. Det stedet der vi finner glede og velsignelse i og der vi føler oss hele.. som en forsmak av himmelen. Mens ørken representerer det vi går igjennom for å komme til stedet Gud har kalt oss til. To helt forskjellige steder – det ene preget av prøvelser og motgang og det andre av hvile og velsignelse.

Fakta er at over halvparten av Israel (det lovede landet) består av ørken! Det vil jo si at ørken ikke er på utsiden av Guds hensikter og løfter, men en del av dette.  Livet består av opp- og nedturer, utfordringer, tårer og ventetid. Livet er ikke for pingler, det er ikke rettferdig og kan gi så mange plager, at det kan være vanskelig å tro eller prøve å forstå at Gud kan vende alt til det gode for oss (Rom.8,28).

Etter at jeg leste bloggen «Du er planen» har jeg sett på denne sannheten på en ny måte. Gud skapte oss til relasjon med seg og i hans bilde med fri vilje til å velge. Velger jeg å tro at det viktigste er å leve i en nær relasjon med Gud og lar alt hva som har møtt meg og som vil møte meg i livet ta meg nærmere Han, vil Han gi kraft og styrke til å leve gjennom og på tross av alle ting. I Gud kan selv ørkenen bli til velsignelse.

 

Herre, hjelp oss å la alt vi møter i livet ta oss nærmere deg. Takk at du tåler alle våre tanker og følelser når livet er tungt. Takk at du sier i ditt ord at midt i vårt mørke er du der. Du er med alle dager – alle slags dager!

 

 

– Wenche Egeland, Kr.sand 5/6-21

 

Ørkenvandring er ikke på utsiden av Guds hensikter og løfter, men en del av dette.

Photo by Heather Shevlin on Unsplash

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte