Matteus 6, 33

Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.

Jeg fikk en tekstmelding sent en lørdagskveld nylig. Det var fra min husvert. Et bilde av det ene dekket mitt som var ganske flatt, og en tekst: «Jeg tror du har punktert på høyre framdekk. Det er lite luft.» Noen få sekunder senere kom en melding til: «Jeg kan se på det i morgen om du vil.»

Jeg hadde gått og tenkt på dette med å søke Guds rike først, som forberedelse til en innledning i gudstjenesten neste dag. Fundert på hva å få «alt det andre» betyr.

Så kom disse meldingene og ble en påminnelse om Guds omsorg: jeg visste ikke engang at jeg hadde et problem, før jeg også fikk løsningen på problemet: hjelp til å fikse det som var gått i stykker. Jeg rakk ikke å bekymre meg for hvordan jeg skulle få til dette. Min husvert har mange års erfaring og garasjen full av verktøy. Og et godt hjerte. Det kostet ham så lite å fikse problemet for meg.

Neste dag måtte jeg altså la bilen stå, og tok bussen til kirka. Og da jeg kom hjem, hadde han skiftet dekk på min bil og deres egne to biler. Det ble tidlig sommerdekk i år i håp om at våren faktisk VAR kommet. Og det ser ut som det går bra.

Problemet var løst. Jeg måtte riktignok innom verksted og få hjelp med dekket. Det var ikke punktert, jeg måtte bare skifte en ventil.

Hva betyr det å søke Gud først og så få alt det andre? Det betyr ikke å legge fram alle våre ønsker til Gud. «Jeg skulle gjerne hatt en hytte ved sjøen, og …» Det handler mer om at Han vet hva jeg trenger – også før jeg vet det selv. Han gir ikke alltid det jeg ønsker eller tenker at jeg trenger. Men om Han vet at jeg trenger noe, kan han fikse det. Mitt fokus kan være hos Ham. Da trenger jeg ikke bekymre meg for det ene og det andre. Sånn egentlig.

Ja, jeg vet. Det er lettere sagt enn gjort. Men når Han sier det, er det i alle fall mulig. Kanskje vi skulle strekke oss etter det. Det er jo egentlig bare en ting Han ber oss om: Å feste blikket på Ham!

Det å søke Ham først, handler jo heller ikke om hva Han kan gjøre for meg. Det handler om hvem Han ER for meg. Når det er mitt fokus, er det faktisk ingenting Han ikke kan gjøre for meg. Og når jeg ser på Ham, søker Ham, har Ham i fokus, slipper jeg å bekymre meg for alt det der andre. Uansett om det er et dekk som er flatt, eller det er noe helt annet.

– Ingfrid Mundal, Bodø 29/04-24

Foto: Mette Vestberg Sørensen

Det er jo egentlig bare en ting Han ber oss om: Å feste blikket på Ham!

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte