«Lær oss å telle våre dager, så vi får visdom i hjertet» salme 90,12

Ved inngangen til fjoråret hadde jeg latt dette ordet gå dypt i meg fra salme 90,12. Grunnen til det er at jeg leste et lite stykke om hva grunnteksten sier om ordet «telle». Det betyr mer enn bare at vi må være bevisst på at vi har begrenset med dager. Det betyr «å forberede» og «å utpeke» så vi må ikke bare telle dagene, vi må lære å forberede dem, å fastsette dagene våre.  Vi kan og bør forberede de dagene som kommer, dag for dag. Midt i travelheten kan vi finne en måte å leve på som gjør at dagene våre preges av livet vårt. Fjoråret ble fullstendig annerledes enn det noen av oss kunne tenke seg på forhånd og i løpet av året har jeg mange ganger bedt om Guds hjelp til å forberede med på de dagene som kommer og fremdeles ser vi ikke helt når vår vanlige hverdag kommer tilbake.  Jeg tror Gud ønsker at vi skal lære oss å legge våre dager i Hans hender og hvile i at Hans omsorg er nok for hver av oss uansett hvordan dagen eller morgendagen vil bli.

Men hvordan gjør vi det da? tenker du kanskje. Vi har lært å be: «Skje din vilje, som i himmelen så også på jorden» Denne bønnen kan vi ta inn i vårt daglige liv, å legge de dagene som ligger like foran oss i Guds hender. La din vilje skje i dag, Gud! Vær du Gud i øynene på de som ser meg i dag og i munnen på de som snakker med meg i dag.  Bønnen gjør noe med oss, slik at vi blir mer oppmerksom på og mer lyttende til hva Han har lagt foran oss som ferdiglagte gjerninger. Det kan være små møtepunkt hvor vi kan være til velsignelse både hjemme og på jobb. Vi innvier dagene til Guds planer slik at de kan bringe med seg det som er godt.

«La ikke dagene dine bestemme livet ditt. La livet ditt bestemme dagene dine. La ikke bare dagene dine passere forbi. Forbered dem. Slik at de kan bli redskap til velsignelse og liv.Fastsett dagene dine.» (Jonathan Cahn)

 

– Wenche Egeland, Kr.sand 8/1-20

 


Det betyr «å forberede» og «å utpeke» så vi må ikke bare telle dagene, vi må lære å forberede dem, å fastsette dagene våre.

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte