brasilI august i år ble et bittelite team fra Norge og USA sendt av Kvinner i Nettverk til misjon i Brasil. Det var mor og datter, Helen og Amanda Delos Reyes fra California, og meg. Vi møttes på flyplassen i hovedstaden Porto Alegre helt sør i Brasil og fant tonen umiddelbart. Derfra dro vi direkte til barnehjemmet Lar Padilha i kommunen Taquara. Her er jeg godt kjent. I to perioder har jeg bodd og arbeidet som frivillig – først i 1995/96,  så et nytt år i 2008. Det har i tillegg blitt mange besøk opp gjennom årene.

Nå er jeg tilbake med et team for å forkynne evangeliet for over 80 barn og unge i alderen 10-18 år. De fleste er abondonadas dvs barn forlatt av sine foreldre pga fattigdom, vold, overgrep og lignende. De er i desperat behov for kjærlighet og anerkjennelse. De trenger håp for framtiden. De trenger Jesus. I en møteserie over tre kvelder deler vi vitnesbyrd og evangelium. Amanda gir et sterkt og gripende budskap om Jesus som døde for våre synder og som sto opp igjen. Alle blir sterkt berørt.

Mellom 40 og 50 barn og unge tar i mot Jesus som sin frelser. Vi ber for alle og mange opplever å bli satt fri fra frykt, mareritt, bitterhet, hat og skuffelser. Håpet tennes i hvert barn og de får erfare Guds farskjærlighet.

Vi har med oss Cleber do Amaral. Jeg ble kjent med ham for 20 år siden da han som liten gutt bodde i Lar Padilha. Nå er han ungdomspastor i en større by og i brann for Jesus. Han deler vitnesbyrdet sitt. Det er mektig å se hvordan unge gutter flokker seg rundt ham for å høre ham fortelle mer om Jesus.

I Norge har det pågått en kronerulling som gjør at vi kan kjøpe 100 bibler, som vi fyller med personlige skriftsteder og gir i avskjedsgave. En av guttene hopper opp og ned på golvet i begeistring for bibelverset han får:  “Selv om min mor eller far forlater meg, tar Herren seg av meg!” Salme 27.10 (ov ersatt fra en brasiliansk bibel). Han oppdager på dypet av sitt hjerte at selv om begge foreldrene er døde, så er han ikke glemt og alene. Dyrebart. Så tusen takk for pengestøtten, KIN Rogaland!!!

Cleber har nå sagt seg villig til å disippelgjøre barn og unge i Lar Padilha. Vi er et par stykker som vil sponse ham med reise- og kostutgifter. Flere kan bli med å støtte ham. Nå gjenstår det at ledelsen ved barnehjemmet gir sin godkjenning. Vi ber og venter på et positivt svar.

Jeg er for evig takknemlig Gud og til Kvinner i Nettverk for denne fantastiske misjonreisen til Brasil. Lar Padilha har vært mitt hjertebarn i mange, mange år. Å få oppleve en vid åpen dør inn for evangeliet er stort og viser oss hvilken omsorg og kjærlighet vår Pappa har for sine forlatte og glemte barn.

Misjonshilsen fra Annikken

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte