For mange år siden fikk jeg en alliansering av Geir. Det var tre diamanter i denne ringen. Senere ved en anledning fikk jeg to nye diamanter som ble festet til ringen. Slike ringer øker i verdi og glans når de utvides med nye stener, og er utrolig flotte når lyset reflekteres i disse!
Jeg synes det er et illustrerende bilde på hvordan Gud har behandlet oss og ser på oss! Hans relasjon til oss er en pakt, noe som ringen er et bilde for. I Jesaja 54 står det at Gud gir oss edelstener og safirer. Det står også om rubiner, krystaller og kostbare stener som gis fra Guds hånd.
allianseringHan har helt fra skapelsen gitt sine diamanter til menneskene, som han elsker. Han holdt ingenting igjen da han skapte oss, han skapte oss i sitt eget bilde – han brukte den fremste «arbeidstegningen» som fantes. Han pustet på mennesket og gav oss én ånd – som en safir i ringen. Det betydde at vi kunne kommunisere med ham ansikt til ansikt.
Da vi tok ringen med kostbare stener og knuste den med slegge i syndefallet, tok han den i sine nådefulle hender og laget en ny ring, skjønnere enn den som var før. Prisen han betalte for det, var selv å knuses – på korset. Da satte han en blodrød rubin inn i ringen.  Han fortsatte med å sette inn edle krystaller da han gav sin egen Hellige Ånd i våre hjerter. «Han som ikke sparte sin egen Sønn, men gav ham for oss alle, hvordan skulle han kunne annet enn å gi oss alle ting med ham?» (Rom. 8,32)
Derfor kan vi si at vi er verdifulle, at vi er fantastiske! Det er han som har gjort det, og det er han som har gitt skjønnhet. Det er han som har festet de edle stenene på sine ringer. Det er han som vil fortsette å gi av seg selv – til sine barn.
Det er fantastisk å se lysspillet i de ulike falsettene i diamanter og andre vakre stener. Det er ikke en glans de produserer selv, men de reflekterer lys som skinner på dem. Det er også en tanke som kan være god å ta med seg. Noe av dette blir synlig i den urgamle velsignelsen som lyder slik:

«Herren velsigne deg og bevare deg! Herren la sitt ansikt lyse over deg og være deg nådig! Herren løfte sitt åsyn på deg og gi deg fred!» (4. Mos. 6,24–26)

Ha en STRÅLENDE vår! 🙂
Elin

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte