Da Karina giftet seg, så hun for seg et rolig familieliv. Mannen var lærer, og hun var glad for at han ikke skulle jobbe i helgene. Men livet tok en helt annen retning. I dag driver hun Waldemar inspirasjon sammen med mannen, Jarle Waldemar. Han er en av Norges mest kjente evangelister for barn og unge, og er ikke mye hjemme i helgene. Sammen rører de ved tusenvis av unge hjerter.

Karina Waldemar – 38 år – bor i Oslo – gift med Jarle Waldemar – tre barn på 14, 12 og 9 år – utdannet lærer – jobber i Waldemar inspirasjon

Tekst: Heidi Gellein

Foto: Atle Havnerås

Jeg er så heldig å få en prat med Karina mens de er på en av sommerens mange festivaler på Sørlandet. Hver sommer pakker Karina, Jarle og de tre barna campingvogna og reiser rundt i Norge for å dele evangeliet med barn og unge på forskjellige stevner og festivaler. Jeg skjønner raskt at Karina har gått en spennende vei, og at hun har et stort hjerte.

 

Når Gud kaller

– Når Gud kaller oss videre, da må vi gå. Det blir godt, for han sørger for oss i alt. Han bryr seg om alle ting.
Disse ordene sier mye om Karina og det livet hun lever. Som da hun etter sju år på Hamar og ett år i nytt hus kjente at «her vil jeg bo, dette er hjemme for meg», og Jarle sa at han trodde de skulle flytte til Sandnes. Hva gjør man da?
– Det føltes som en test. Først tenkte jeg at vi kunne leie ut huset og komme tilbake, men Jarle opplevde at skulle vi gå, så skulle vi gjøre det skikkelig. Det var som om Gud testet om jeg var villig til å gi slipp på alt dette materielle, på drømmehuset mitt, og gå for noe jeg ikke ante utfallet av. Vi bestemte oss for å gjøre det, for å ta dette store steget i tro. Da avgjørelsen var tatt, kjentes det godt. Det var deilig å kjenne at jeg kunne gi avkall på det materielle.
De ble tre år i Sandnes før Gud igjen kalte dem videre. Tre år de ikke ville vært foruten. Nå bor de i et enda finere hus.
– Vi er bare blitt velsignet, smiler Karina.

 

Forandret tankegang forandret mye

Da Jarle begynte i det små med å reise, fikk Karina også oppleve at Gud går med, selv når kallet videre ikke var slik hun hadde tenkt.
– Jeg ville gjerne ha ham hjemme. Jeg var mye alene med tre små barn. Etter hvert forsto jeg at jeg ikke kunne forandre ham. Forandringen måtte skje i meg. Jeg begynte å tenke annerledes, ta et nytt perspektiv. Jeg fokuserte på å verdsette det vi hadde, verdsette at jeg fikk være mye hjemme med barna. Det at jeg forandret tankegangen, forandret mye. Jeg irriterte meg mindre over at Jarle var så mye borte, og satte mer pris på den tiden vi hadde sammen. Jeg la vekt på å dele det gode med Jarle, ikke bare klage, og å gjøre det koselig når han var hjemme.
Etter hvert begynte denne forandringen i Karina å påvirke Jarle også. Han begynte å sette mer pris på familien, og plutselig var det han som ønsket å reise mindre.

Karina Waldemar

Familie, jobb og Jesus

Karina og familien lever ikke et typisk A4-liv, men hverdagene hennes skiller seg ikke så mye fra andres. Det handler om å få ungene opp og på skolen. Så er det jobb. Kontoret hennes er bare en trapp ned, siden de har hjemmekontor i kjelleren. Her bruker hun dagen på administrasjon, å skrive bøker eller manus, å sende ut pakker til Barnas klubb eller redigere filmer. Når barna kommer hjem, er det middag, lekser og tid til prat som gjelder. Litt husarbeid blir det, for hun liker å ha det ryddig. I løpet av uka prioriterer hun også trening og tid med venninner. I helgene reiser Jarle en del, men Karina er stort sett ikke med. Hun er hjemme med barna. Det er en viktig verdi for henne å skjerme dem, la dem ha en mest mulig vanlig og stabil hverdag.
Jesus er viktig for Karina i hverdagen.
– Jeg vokste opp i en kristen familie, forteller hun.
–Mamma hadde en sterk hverdagstro som har påvirket meg mye mer enn kirketroen. Når det var noe på skolen, ba vi sammen, og vi fikk mange bønnesvar. I dag er dette viktig for meg, de små opplevelsene og bønnesvarene i hverdagen. Det å se at Gud til og med bryr seg om det lille. Jeg trenger ikke de store opplevelsene.
Det er viktig for Karina å holde kontakten med Jesus.
– Jeg går og ber inni meg. Jeg takker og løfter frem det jeg tenker på. Jeg er dessverre for dårlig til å lese i Bibelen, skulle gjerne brukt mer tid på det. Når jeg gjør det, er det så godt. Men når det er noe spesielt, bruker jeg Bibelen mer.
Dette er nok gjenkjennbart for mange av oss. Det samme er det å be og be uten å få svar. Men Karina gir ikke opp, og hun har opplevd å få konkrete bønnesvar gjennom Guds ord.
– Da vi skulle flytte til Sandnes, ba vi mye om huskjøp. Vi hadde ett konkret hus som vi tenkte på og ba over. Da bladde jeg opp i Bibelen, og ordene som lyste mot meg, var «gå og kjøp». Det er temmelig konkret. Da vi skulle selge etter tre år, viste det seg at vi hadde gjort et klokt valg. Vi fikk solgt det i en ellers dårlig periode på markedet. Hadde vi kjøpt det rekkehuset vi også tenkte på, hadde vi kanskje ikke fått solgt. Så Gud bryr seg om alt.

 

Å bety en forskjell

Tjenesten til ekteparet Waldemar har vokst seg stor. Jenta fra Gjøvik, som ifølge henne selv alltid har vært litt sjenert, er med og forkynner Jesus til barn og ungdom i hele landet. Nå satser de også på å nå ektepar gjennom en bok og seminarer. Familien er viktig for Karina. Ikke bare hennes egen, men familien som institusjon. Det har vært en innholdsrik vei, der Jesus bare blir viktigere og viktigere.
– Vi er og har alltid vært veldig avhengige av Gud i det vi gjør. I begynnelsen da vi bygde opp tjenesten, opplevde vi å ikke ha lønn til å betale dem vi hadde ansatt. Da var det bare å be, og det kom penger inn på konto kvelden før. Vi har fått oppleve mye som styrker troen vår.
Karina lever et spennende og givende liv. Det er også til tider et slitsomt liv, der hun gir avkall på en del. Men hun synes hun er heldig, og hun vil støtte opp om Jarle så lenge han står i tjenesten.
– Det er fantastisk å få lov til å bety en forskjell. Hvis andre kan få noe godt ut av det vi gjør, er det verdt det, sier Karina. Selv om det er langt unna det rolige familielivet hun drømte om da hun giftet seg med læreren fra Vestlandet.

 

 

Visste du at Waldemar inspirasjon

– har solgt over 175.000 produkter

– er streamet over 1.000.000 ganger

– hatt over 1400 samlinger

– har produsert over 35 produkter og gitt ut over 100 utgivelser

  • 8 CD-er
  • 13 DVD-er
  • 18 bøker
  • 43 Barnas Klubb utgivelser
  • 25 barnelederprodukter (som singback, notehefter m.m.)

(Hentet fra www.jarlewaldemar.no)

Karina er sterkt delaktig i dette, som forfatter av bøker og manus, redigering av filmer og administrering av Barnas Klubb. Hun er også med og holder seminarer for ekteskap i forbindelse med deres nyeste bok, «Slik blir et godt ekteskap enda bedre».

 

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte