Våre frivillige hadde forberedt et godt program. Siden prisene i år var svært høye, måtte vi begrense deltakelsen til 12 barn og 2 frivillige. Barna kom fra store, fattige familier og foreldreløse barn som vokser opp med bestemor. Disse barna har ellers ikke mulighet til ferier. Nå fikk de oppleve 10 nydelige dager på et vakkert sted med god mat. Det var et stort mirakel.

Barna har vært sammen med oss gjennom hele året, de har fullført programmer hvor de lærer å kommunisere og vise vennskap. Vi tok dem men på kino, teater. Våre frivillige lærte dem engelsk og de fikk være med i våre veldedighetsaksjoner. På leiren fikk de være med å lage mange fine gaver, suvenirer og tegninger.

Ungdomsleir

Dette året hadde vi med oss 55 ungdommer på leir. De eldste ungdommene mellom 18 og 20 år var instruktører og ledere. Det var trdje årt vi gjennomførte denne leiren for ungdom mellom 13 og 17 år. Det de lærer er å ta vare på seg selv, hjelpe hverandre. De måtte forberede alle måltider og samle ved til koking. Hver dag var det aktiviteter og konkurranser. Hver gruppe øvde inn teaterstykker. I år fikk ungdommene lære å tegne og spille gitar. En av dagene var det ”vennedag” og på denne delte de ut gaver til hverandre.

Vi fikk besøk av kristne sangere, ledere av ungdomsmisjon som trente de unge. Hver dag ble det forkynt fra Guds ord og sunget lovsanger, vi fikk høre mange vitnesbyrd om Gud Jesus Kristus.

Valery var leder for de åndelige treningene. Tre tenåringer ble døpt på leiren, foreldrene deres kom får å være med på denne gledelige hendelsen. Til slutt på leiren hadde vi nattverd etter at de unge hadde bekjent sine synder på et papir som vi hang på et kors og brant. Gud berørte mange hjerter, de unge omvendte seg og hver dag delte vi bønner og åpnet hjertene for Gud.

Leirens navn var ”Step Up”. De unge hadde forberedt et steg videre i livet, de ble fri fra komplekser, fikk trygghet om egne talenter, utseende og viktigst av alt at de er elsket av Gud.

De fikk håp om et godt liv uten å repetere den tragiske livssituasjonen til sine foreldre.

Dette året kom de unge fra tre byer i Ukraina. Alle ungdommene har allerede registrert seg for neste års leir. Men ut fra budsjettet har vi ikke mulighet til å ta med så mange.

Vi har begynte å tenke om vi skal kjøpe et hus 100 km fra Kiev. Det er rimeligere så langt borte fra byen. Og da vil vi kunne ha leirer hele sommeren. På den måten vil flere unge få muligheten til å gå en god sommer. I september vil vi begynne å samle inn til dette prosjektet. Jeg stoler på at dette er et godt ønske, så vær så snill og be for oss. Tusen takk for støtten og omsorgen.

Lora og Valery Pavlenko
Saviours Home, Kiev

x

GI EN GAVE/STØTT ET PROSJEKT

Støtt våre prosjekter
ALLE bidrag hjelper

Takk for din støtte